„Viitorul trebuie planificat!”

Plantam fapte bune!

Mediul inconjurator este un element esential al existentei umane si reprezinta rezultatul imbinarii unor elemente naturate (aer, apa, sol, clima, biosfera) cu elemente antropice si anume elemente create prin activitatea umana.
Toate acestea interactioneaza si influenteaza direct sau indirect activitatea si totodata dezvoltarea mediului inconjurator. In prezent activitatea umana devine din ce in ce mai  intensa afectand astfel in primul rand componentele naturale ale mediului. Una din componentele grav afectate este padurea. Cu totii stim ca padurea este considerata Plamanul planetei noastre, lucrul cel mai de pret fara de care intregul pamant nu ar exista si de aceea trebuie sa-l ingrijim si sa-l protejam toata viata. Protejand si ingrijind viata padurii protejam si ingrijim si viata noastra.
Acest lucru il sustine si miscarea ‘’Plantam fapte bune’’ care incurajeaza oamenii sa inteleaga faptul ca impreuna vom readuce padurile Romaniei la viata, nu stand in fata calculatorului sau a televizorului, in timp ce padurile noastre se sting rand pe rand, in timp ce mii de hectare de padure sunt rase pur si simplu de pe fata pamantului. Impreuna putem da viata din nou tarii noastre: crescand paduri, protejand paduri, schimband zonele aride in pamant fertil. Padurea trebuie deci protejata pentru a-si putea manifesta si dezvolta rolurile sale benefice. Zonele defrisate pana in prezent sunt atat de mari incat ar trebui sute de ani de recuperare naturala pentru a reface vegetatia. De aceea numai impreuna putem schimba acest lucru intotdeauna am avut nevoie de paduri insa acum ele au nevoie de noi!!!
“Misiunea noastra (Plantam fapte bune) este sa implicam societatea civila, publicul larg, autoritatile, companiile si mass media in protejarea si cresterea de paduri.”

Impreuna putem avea o Romanie mai bogată în aur verde!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu