„Viitorul trebuie planificat!”

Ecologia ia startul la Jocurile Olimpice de la Londra

Dupa bilantul ecologic mediocru, inregistrat la Jocurile Olimpice (JO), desfasurate in urma cu 3 ani la Beijing, londonezii sunt hotarati sa ofere dezvoltarii durabile si protectiei mediului un loc de cinste in proiectul lor, care include crearea unui stadion olimpic reciclabil, a unui pavilion de baschet reutilizabil ori a unui parc olimpic cu pescarusi, vidre si multa verdeata.
Stadion olimpic din canepa
Situat in sudul Parcului Olimpic care se construieste in Londra, stadionul destinat JO din 2012 este amplasat pe o „insula” inconjurata din trei parti de apa, seamana cu un circ si este demontabil, structura sa fiind din polimeri reciclabili, care includ bucati de canepa.
Pavilionul de baschet, demontabil
Pavilionul de la Londra, construit pentru intrecerile  olimpice din 2012, este unul dintre cele mai mari inchipuite vreoadata, este demontabil, iar la sfarsitul competitiei va fi ridicat si reinstalat si in alte locuri din Marea Britanie.

Pescarusi si vidre in parcul olimpic
Cu ocazia Jocurilor Olimpice, londonezii transforma vechile terenuri industriale poluate din estul metropolei, zona in care este instalat santierul JO 2012, intr-o oaza de verdeata atat pentru localnici, cat si pentru animalele care traiesc in aceste locuri.
In partea de sud a parcului olimpic, va domni atmosfera festiva a Jocurilor Olimpice, vor fi gradini, terase, magazine, iar in partea de nord, ultimele tehnologii eco vor fi la indemana pentru a administra apa de ploaie. Va fi creat astfel un habitat adecvat sutelor de specii rare, cum ar fi pescarusii si vidrele.

Locuintele din satul olimpic, vandute la preturi modice
In timpul JO, satul olimpic din Londra va pune la dispozitia celor peste 17.000 de sportivi si oficialitati, asteptati sa vina,  apartamente, magazine, restaurante si spatii verzi, iar la sfarsitul evenimentului, unele cladiri vor fi transformate in locuinte, fiind vandute la preturi modice.

Flacara Jocurilor Olimpice va fi „verde”
Si flacara olimpica va fi "verde". Ea va fi intretinuta zi si noapte cu un carburant ecologic, in locul parafinei care emite dioxid de carbon.
Bugetul alocat JO de la Londra se ridica la aproximativ 10 miliarde de euro, iar lucrarile, care au inceput in urma cu aproape un an, sunt aproape de final. 
Sursa: green-report.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu