„Viitorul trebuie planificat!”

European Green Capital

Va pricepeti la capitale? Atunci sa vedem daca stiti care e Capitala Verde a Europei in acest an!
Va spunem noi: e Hamburg. Orasul nemtesc a primit premiul de European Green Capital din partea Uniunii Europene, pentru modul eficient in care locuitorii reduc emisiile de gaze cu efect de sera. Ei vor ca pana in anul 2020 emisiile de gaze cu efect de sera sa fie reduse cu 40 % fata de anul 1990. Aici participa si marile comanii din oras, care au convenit sa investeasca in sisteme care sa ii ajute sa economiseasca energie. Guvernul ajuta si instrieste companiile care doresc sa adere la o politica verde!
Alte cartiere in Hamburg se dezvolta in zone perfect accesibile cu mijloace de transport in comun, cartiere care reprezinta si exemple de arhitectura verde si sustenabila.
Titlul de European Green Capital se acorda din anul 2010, oraselor care depun eforturi concrete pentru combaterea schimbarilor climatice. Primul oras premiat in acest sens a fost Stockholm.
Pentru a obtine prestigiosul titlu, orasele trebuie sa demonstreze ca reduc poluarea aerului, ca au sisteme eficiente de epurare a apelor si de tratare a reziduurilor si ca gestioneaza deseurile corespunzator. Ele mai trebuie sa acorde atentie speciala transportului in comun si sa adopte programe si tehnologii de energie regenerabila. Nu e usor, dar, dn fericire, multe orase doresc sa bifeze aceste capitole si sa intre in competitie pentru eco-orasul Europei.
Salutam ambitioasele capitale ale ecologiei si invitam spre luat exemplu! Pentru ca tot scopul Uniunii Europene din spatele acestui onorific titlu este de a evidentia orase verzi si a le facilita servirea drept model altor orase. Invitatie la imitatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu