„Viitorul trebuie planificat!”

IKEA trece la energie 100% “verde”

Multe companii vor sa devina din ce in ce mai”verzi”, dar cel mai mare retailer suedez de mobila, IKEA, are un plan mult mai ambitios, si anume acela de a deveni 100% “verde”, prin folosirea exclusiva a energiilor regenerabile, scrie site-ul grist.org.
Planul de “inverzire” al IKEA, prin folosirea 100% a  energiilor regenerabile, include, printre altele, si o investitie de 4 milioane de euro in Marea Britanie, unde, pe acoperisurile magazinelor sale, compania suedeza instaleaza 39.000 de panouri solare, construite in China, de GS Solar Fujian Co.
Retailerul suedez are si 67 de turbine eoliene in Europa, cu o capacitate totală de 127 de megawati, cea de 12,3 megawati, din Huntly, Scoţia, fiind capabila sa asigure 30% din nevoile de energie ale Marii Britanii.
IKEA intentioneaza sa devina “verde” si din interes propriu, finaciar, deoarece generarea unei mari parti din energie, din surse eoliene si solare, ii va scadea costurile, mult mai mari, pe care le presupune folosirea combustibililor fosili.
Sursa: green-report.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu