„Viitorul trebuie planificat!”

Promovarea Produselor Verzi – Green Pro

Promovarea Produselor Verzi – Green Pro este un proiect finantat de Uniunea Europeana printr-un program al instrumentului financiar LIFE+, instrument destinat sprijinirii proiectelor legate de protejarea mediului inconjurator si a conservarii naturii.
Proiectul isi propune sa realizeze o campanie de crestere a constientizarii in vederea promovarii productiei, distributiei si a consumului de produse verzi non-alimentare. Produsele verzi se refera la produsele care prezinta cele mai ridicate criterii de mediu (de la momentul producerii lor pana ajung in stadiul de deseu), corespunzatoare standardelor Uniunii Europene referitoare la etichetele ecologice sau initiative similare pentru protectia mediului.
Proiectul a demarat la 1 ianuarie 2010 si se va derula pana la 30 aprilie 2013. Unul dintre scopurile principale este de a impulsiona producatorii si distribuitorii sa comercializeze produsele ecologice, cat si sa determine consumatorii sa prefere achizitionarea de produse verzi. Proiectul se desfasoara la nivel national, orasele Bacau, Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara fiind orase tinta in care vor avea loc diverse activitati ale campaniei de constientizare.
Continuand tema educarii producatorilor/distribuitorilor si cumparatorilor, prin website-ul proiectului www.greenpro.ub.ro, au fost lansate o serie de informatii despre proiect, un ghid al consumatorului „verde”, detalii despre campaniile de marketing „verde” in general, cat si in curand posibilitatea inregistrarii companiilor care produc sau distribuie produse verzi in cadrul unui portal specializat. De retinut este faptul ca nu se vor realiza vanzari prin intermediul acestui portal web al proiectului, ci va servi exclusiv pentru prezentarea produselor ecologice. In cazul in care un potential cumparator va dori sa achizitioneze un anumit produs, portalul web il va redirectiona automat si gratuit catre site-ul respectiv.

Cei interesati pot afla mai multe despre produsele „verzi”, etichetele eco si situatia curenta a pietei, precum si alte teme pentru diferitele nevoi de informare contactand managerul de proiect: Prof.univ.dr. Gabriel Lazar (Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, lider de proiect), prin telefon 0234 542411 int. 129 sau prin formularul de contact din cadrul website-ul proiectului.

Partenerii implicati in acest proiect:

Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau
Beneficiarul coordonator al acestui proiect, Universitatea ‘Vasile Alecsandri’ din Bacău este definita prin participarea la crearea valorilor, culturii şi civilizaţiei precum si promovarea cercetării ştiinţifice, la integrarea acestora în circuitul regional, naţional şi internaţional. Universitatea îşi îndeplineşte misiunea prin formarea de specialişti pentru cercetare, învăţământ, activităţi socio-economice şi culturale, si prin educaţia permanent oferita absolvenţilor, în scopul perfecţionării continue. 

Camera de Comert si Industrie Bacău
Camera de Comert si Industrie este o organizatie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra si sustine interesele membrilor săi si ale comunitătii de afaceri în raport cu autoritătile publice si cu organismele din tară si din străinătate. În cadrul Proiectului Green PRO, CCI Bacău are ca atributii cercetarea de piată, monitorizarea impactului proiectului, comunicarea si diseminarea impactului proiectului.

Agentia Regionala Pentru Protectia Mediului Bacau
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat. Principalele atributii sunt coordonarea si monitorizarea implementarii legislatiei de mediu la nivelul Regiunii Nord-Est, dezvoltarea si implementarea la nivel regional a politicilor de protectia mediului in sectorul planificarii de mediu, dezvoltarea si implementarea, impreuna cu factorii decizionali, gestiunea deseurilor si planurile de management ale calitatii aerului.
European Focus Consulting SRL – EFCON
O companie ce oferă servicii de consultanţă organizaţiilor din sectorul public precum şi din cel privat, identificand cele mai utile surse şi programe de finanţare ale Uniunii Europene. Domeniile prioritare in care EFCON activeaza sunt Protecţia Mediului şi Managementul Proiectelor, Fonduri Europene si Marketing şi Promovare. Acţionând ca un punct central al reţelei, EFCON doreşte să faciliteze stabilirea de parteneriate între organizaţii si instituţii în vederea valorificării oportunităţilor de finanţare din România.
1 TV Bacau
1 TV Bacau este liderul televiziunilor din judetul Bacau, cu 21 de emisiuni distincte, cea mai mare arie de acoperire (aproximativ 400.000 de locuitori), avand cel mai cuprinzator jurnal. Este totodata, liderul in ceea ce priveste site-urile televiziunilor locale din tara.





Connective Communications 
Connective Communications Worldgroup Southeastern Europe este o corporatie de Relatii Publice si de Afaceri Publice cu sedii in Grecia, Cipru, Albania, FYROM, Bulgaria, Romania si Serbia. Connective WGSE este specializat in PR strategic, furnizand servicii complete companiilor si organizatiilor partenere, acoperind majoritatea specializarilor in Relatii Publice prin sustinerea completa a unui proiect sau a unui program, fiind totodata membru fondator al International PR Network “27&More Worldwide”, corporatie activa in 26 state din trei zone: Europe, Asia si Oceania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu