„Viitorul trebuie planificat!”

Oradea, ambitii de capitala verde…

Compartimentul de specialitate din Primărie a înscris Oradea în competiţia pentru titlul de Capitală Verde.
„Oradea are toate premisele pentru intrarea în concursul Capitala Verde a României”, se arată într-un material întocmit de compartimentul Spaţii Verzi din Primărie şi adresat organizatorilor competiţiei – United Romanian Breweries Bereprod SRL şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Atuurile Oradiei ar fi „amplasarea geografică favorabilă”, „patrimoniul cultural şi natural de excepţie” şi „iniţiativele administraţiei locale în gestionarea şi extinderea spaţiilor verzi”.

Înscrierea în cursă este la cerere, până în acest moment Oradea concurează cu Clujul, Sectorul 2 din Bucureşti, Timişoara, Tulcea si Brăila
Oradea s-a înscris în luna iulie şi acum se aşteaptă confirmarea participării. Ulterior, până pe 1 decembrie, administraţia trebuie să completeze un formular de 70 de pagini din care să reiasă mai multe informaţii referitoare la eforturile pe care le face oraşul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră dar şi la extinderea şi întreţinerea zonelor verzi.
Concursul s-a organizat prima dată anul trecut când a fost câştigat de Braşov. „Oraşul care va câştiga acest concurs va beneficia din partea organizatorilor de o serie de evenimente de promovare ca şi capitală verde, ca susţinător al unui mediu curat. Evenimentele vor consta în diverse manifestări, cum ar fi spectacole, concerte organizate în Oradea pe cheltuiala organizatorilor concursului”, se arată în materialul celor de la Spaţii Verzi.

Sursa: bihon.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu