„Viitorul trebuie planificat!”

Arhitectură ecologică benefică

"Cineastul David Sheen explorează beneficiile potenţiale ale creării de sate ecologice, ca metodă de exprimare a respectului faţă de Pământ şi ca mijloc de constituire a unor comunităţi mai puternice. Datorită extinderii suburbiilor, societatea noastră a devenit mai izolată şi mai dezmembrată ca oricând. Partizanii arhitecturii ecologice susţin că prin construirea din lut a caselor noastre şi lucrând împreună în comunităţi, putem redescoperi spiritualitatea şi compasiunea, care par să se fi rătăcit în vacarmul vieţii moderne."
Jason Buchanan

Sursa: antiiluzii.blogspot.com

Primul festival internaţional de film ecologist are loc la Oradea (Update)

A inceput Festivalul International al Filmului Ecologist si Protectia Mediului la Oradea. Programul evenimentului..AICI!  
Evenimentul îşi propune să conştientizeze orădenii cu privire la dezastrele pe care le poate produce omul asupra mediului.
Asociaţia Pro-Familia şi Primăria Oradea organizează prima ediţie a festivalului de film ecologic „Pentru sănătatea pământului". Organizatorii doresc ca prin găzduirea acestui festival să fie ridicată notorietatea oraşului Oradea. Ei au dat exemplu festivalul de film pentru copii Griffoni Film Festival (Italia), aflat acum la a 41-a ediţie, care, deşi este organizat într-o localitate cu circa 5.000 de locuitori, atrage an de an peste 150.000 de vizitatori, cu toate efectele pe care le implică acest lucru în dezvoltarea economică a localităţii.

Cum a devenit Stockholm cel mai verde oras al Europei in anul 2010 (VIDEO)

In 2010, Stockholm a fost desemnat de Comisia Europeana "European Green Capital". Cum a reusit Stockolm sa devina un oras "verde"? Ce masuri a luat administratia locala sa reduca traficul, unul dintre cei mai mari poluatori? Ce politici ar trebui sa adopte administratia bucuresteana pentru a reduce poluarea? Gunnar Soderholm, seful departamentului pentru protectia mediului si ingrijirea sanatatii din cadrul primariei din Stockholm ofera raspunsurile la aceste intrebari intr-un interviu acordat HotNews.ro. Intregul interviu Aici!

Prezentare: Parcul din aer (Video)

Una dintre cele mai mari atracţii din New York este un parc mai puţin obişnuit, care a reuşit să atragă milioane de turişti din întreaga lume si asta pentru că a fost construit pe linia de tren suspendată şi acum dezafectată, care traversează centrul Manhattan-ului: se numeşte High Line, dar localnicii i-au spus "parcul din cer".
Construcția parcului nu s-a încheiat încă. A treia etapă și ultima prevede prelungirea acestuia către râul Hudson. High Line a devenit un punct central de atracție, estimându-se că va atrage peste 3 milioane de turiști anual.


Cand vom avea si noi asemnea proiecte creative?!?!?!?

Parcul Izvor prinde rădăcini!

Copaculmeu.ro te invită sâmbătă 22 octombrie începând cu ora 09:00 la o plantare manifest, în parcul Izvor din Capitală! 300 de copaci ornamentali sunt daţi spre adopţie pentru a ne înfrumuseţa parcul şi a aduce o contribuţie personală la îmbunătăţirea vieţii noastre bucureştene.
Campania organizată de www.copaculmeu.ro, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti este una de implicare socială şi educare - un manifest prin care se dorește crearea unei legături personale a oamenilor care iubesc natura cu oraşul Bucureşti.
Fondurile pentru cumpărarea şi plantarea acestor copaci provin din contribuţii individuale ale celor care îşi doresc să se bucure de umbra unui copac într-o zi caniculară, aer proaspăt şi frumuseţea naturii.

Pentru a adopta un copac şi a-ţi lăsa astfel amprenta în identitatea celui mai mare parc tânăr din Bucureşti (creat în 1980) poţi face donaţii prin transfer bancar în contul:
IBAN: RO42RNCB0075116225610002 (BCR – Sector 5) Titular: Varban Andrei Stefan
Sau chiar în ziua plantării, în parcul Izvor, în locurile special amenajate.

Implică-te ca voluntar, sponsor sau susţinător accesând acest link.

Genial, sticlă solară care economiseşte energie! (VIDEO)

Inteligent, simplu, inovativ si ieftin...genial. O tehnologie noua, incredibia in domeniul energiei solare. Urmariti clipul şi vedeţi cum trei componente simple (o sticlă, apă şi lipici), reusesc sa produca lumina (de pana la 55 W, precum şi economiseasca bani pentru o comunitate.

 

Campanie pentru colectarea selectivă a gunoaielor in Oradea

Primăria Oradea, operatorul de salubritate RER Ecologic Service şi Eco Bihor se pregătesc să demareze în acest sfârşit de săptămână o campanie de conştientizare a orădenilor. Scopul evenimentului, care va avea loc în zilele de 8 şi 9 octombrie, este de a informa publicul despre colectarea selectivă a deşeurilor. „Aproximativ 250 de voluntari vor împânzi oraşul, în principal pe lângă ţarcurile de lângă blocuri, unde se colectează deşeurile şi vor împărţi pliante, pixuri, brelocuri orădenilor din zonă, în timp ce le explică cum ar trebui colectat selectiv gunoiul şi de ce”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Pasztai Zoltan, directorul firmei care deţine depozitul ecologic unde se colectează deşeurile din judeţ, Eco Bihor. În Oradea, colectarea selectivă a deşeurilor s-a introdus încă din 2010. „Sunt destul de mari probleme privind paşii care trebuie urmaţi de către populaţie ca să arunce gunoiul în cele două containere diferite: deşeurile menaje în pubele negre, iar hârtii, carton, aluminiu şi PET-uri în pubele cu capac galben”, a spus Gabriela Mălinaş, directorul general economic al RER Ecologic Service. Atât conducerea RER, cât şi conducerea gropii de gunoi Eco Bihor s-au plâns de delăsarea orădenilor care locuiesc la bloc şi care „uită” să colecteze selectiv gunoiul, aruncând sacii cu gunoi menajer peste cei cu carton, hârtie sau PET-uri. „Am împărţit până acum 370 de containere pentru asociaţiile de proprietari, destinate colectării fracţiei uscate şi tot cei de la case reuşesc să obţină rezultate mai bune. Oamenii trebuie să conştientizeze că ne străduim să colectăm selectiv gunoiul şi ei ar trebui să facă acelaşi efort, ca munca să nu fie în zadar”, explică directorul general economic al RER. „Până acum s-au strâns 750 de tone de material reciclabil. Din păcate, procentul care poate fi folosit de la blocuri este de doar 5-10%, pentru că este amestecat cu gunoiul menajer, în timp ce la case se ridică la aproape 80-85%, pentru că oamenii au mai multă grijă”, a spus Pasztai Zoltan, directorul Eco Bihor. Pentru campania care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, organizatorii mai au nevoie de 130 de voluntari. “Doritorii sunt rugaţi să ne contacteze, fie telefonic, fie pe site, pentru a-i putea coopta în echipa noastră”, a mai zis directorul depozitului de deşeuri.

Scris de: Laura Breb
Sursa: spinul.ro