„Viitorul trebuie planificat!”

Asociatia Ecoplanning va ureaza Sarbatori Fericite!!!


Primul parc integrat de reciclare a deșeurilor din România, construit cu fonduri BERD

BERD susține dezvoltarea sectorului reciclării deșeurilor din România printr-o investiție de capital în valoare de 6,8 milioane de euro în Green Group, primul parc integrat de reciclare a deșeurilor care urmează să fie înființat în țară.
Banca asigură această investiție împreună cu Fondul pentru Europa de Sud-Est al Global Finance (SEEF), care contribuie la capitalul Green Group cu suma de 16,7 milioane de euro.
Green Group este o societate holding înființată de Romcarbon SA, societate care fabrică produse din mase plastice/chimice listată la Bursa de Valori București, în vederea administrării, operării și extinderii serviciilor de reciclare a deșeurilor.
Noul parc de reciclare va cuprinde patru societăți de colectare și reciclare a deșeurilor din material plastic, a celor electrice și electronice, precum și a tuburilor fluorescente.
Proiectul va introduce pentru prima data în România o infrastructură extinsă la nivel național pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final și reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deșeurilor amplasate în supermarket-uri în scopul recuperării articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor și ambalajelor din sticlă.

Proiectul, care reprezintă prima tranzacție de capital din sectorul reciclării deșeurilor din România, va susține strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deșeurilor din regiunea Europei de Sud-Est.

Sursa: capital.ro

Am reusit! Impreuna am salvat padurile virgine!

Pentru prima data in Romania, s-a intamplat. Un minister a cedat simplei vointe a unor oameni care s-au unit ca sa schimbe ceva in bine. Pe 20 decembrie, Ministerul Mediului si Padurilor s-a obligat in fata WWF sa salveze padurile virgine din Romania.
Datorita atitudinii voastre, Ministerul Mediului si Padurilor a incheiat un protocol de colaborare cu WWF Romania, care prevede printre multe altele - stoparea imediata a taierilor in padurile virgine si asigurarea protectiei celor identificate, reevaluarea padurilor virgine din Romania si asigurarea de plati compensatorii pentru proprietarii privati care detin astfel de paduri.
WWF Romania va continua sa organizeze actiuni prin care sa determine schimbari reale si de durata in modul in care statul roman si romanii protejeaza natura tarii noastre. De aceea, va cerem in continuare sprijinul schimbarile se intampla mult mai usor cand exista o opinie si o presiune a celor care le pasa. Si cel mai simplu mod prin care ne puteti ajuta acum este sa va informati aici despre cum va puteti alatura eforturilor organizatiei noastre.
Sursa: padurivirgine.ro

Sustainable Urbanism: Urban Design with Nature

Conferinta despre urbanismul sustenabil si relatia dintre design-ul urban cu natura. O alta viziune pentru orase!... Oare cand vom ajunge si noi in Romania sa gandim asa!

Pedaland prin Oradea

Oradea – orașul pe două roți reprezintă o inițiativă a unui grup de tineri dornici să contribuie la îmbunătățirea situației actuale a traficului și mobilității urbane.
Prima etapă a proiectului vizează conștientizarea tinerilor și persoanelor active asupra beneficiilor și importanței utilizării bicicletei pentru deplasare.
În paralel cu campania de informare a publicului orădean se va aplica un chestionar în vederea determinării axelor majore de deplasare în cadrul sistemului urban Oradea. În aceasta primă etapă sunt vizate liceele orădene, universitatea Oradea, precum și unitățile economice majore din localitate.
Toți ceilalți orădeni pot completa chestionarul online aici
Ecoplanning mulțumește tuturor celor care contribuie la buna desfășurare al acestui demers ‘ambițios’ de revenire la o situație de normalitate.

Conferinta: Oradea, orasul pe doua roti

Marți, 6 decembrie am organizat o conferinta de presa in cadrul careia am prezentat proiectul, Oradea, orasul pe doua roti.

Proiectul Victoria 20.20 premiat la European Excellence Award

Proiectul Victoria20.20 a primit European Excellence Award 2011 la categoria Science and Education!
European Excellence este una dintre cele mai prestigioase şi apreciate competiţii de comunicare la nivel european şi răsplăteşte performanţa campaniilor din diverse industrii precum tehnologie, energie, transport, telecomunicaţii, sănătate, cultură sau turism. Campaniile înscrise sunt analizate în detaliu de un juriu format din specialişti în comunicare recunoscuţi pentru experienţa lor vastă în domeniul comunicării.
ps:  Locurile 2 si 3: ECO Planning si Amprenta Viitorului la competitia Victoria 2020.
Mai multe detalii despre Victoria 20.20...aici!

O nouă campanie de conştientizare a colectării selective a deşeurilor

Începând de joi, 8 decembrie, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service demarează o nouă acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la colectarea selectivă a deşeurior. Astfel, odată cu distribuirea facturilor, cetăţenii vor primi şi un pliant în care sunt explicate noţiunile de bază ale colectării selective, dar şi avantajele pe care le are pentru mediul înconjurător, şi nu numai, respectarea regulilor de colectare selectivă a deşeurilor. Fluturaşii vor conţine informaţii cu privire la beneficiile colectării selective, modul în care trebuie să se realizeze această colectare, tipurile de deşeuri care se încadrează la fracţia umedă şi la fracţia uscată, dar şi informaţii utile cu privire la ceea ce presupune sistemul de colectare dual. În ataşament găsiţi cele două pliante, pe care cetăţenii oraşului le vor primi începând de azi, odată cu factura pentru serviciul de salubrizare.
Sursa: cristv.ro

Documentar: Olmsted and America's Urban Parks

Frederick Law Olmsted (Aprilie 26, 1822 – August 28, 1903) a fost un jurnalist american, critic social, administrator publice, şi landscape designer. El este considerat a fi parintele arhitecturii peisajului american. Olmsted a fost faimos pentru co-proiectarea renumitelor parcuri urbane Central Park si Prospect Park in New York, partenerul sau Calvert Vaux. Din 1895-1950, Brothers Olmsted (succesorii lui) au totalizat 355 de proiecte.

Documentar: Manufactured Landscapes

Manufactured Landscapes este un documentar bazat pe lucrarile artistului international Edward Burtynsky. Filmul il urmeaza pe artist in calatoriile sale in China, fotografiind efectele industrializarii masive. Filmat pe Super 16 mm filmul extinde povestea din imaginile lui Burtynsky, meditand asupra impactului omului asupra planetei, fara insa a incerca sa judece simplist sau sa dea solutii imposibile. In proces documentarul incearca o constientizare in legatura cu lumea si felul in care traim.