„Viitorul trebuie planificat!”

Dezbatere publică privind întreţinerea zonelor verzi

Va propunem sa vizionati un scurt filmulet, sa vedeti cat de important sunt arbori in mediul urban!
 
Primăria Oradea organizează pe data de 31 ianuarie, de la ora 16:00, în sala mare a instituţiei, o dezbatere publică pentru modificarea Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Oradea şi a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spaţii verzi.
Propunerile vizează modificarea unora dintre atribuţiile asociaţiilor de proprietari în ceea ce priveşte obligaţiile ce le revin pentru realizarea şi protejarea zonelor verzi, dar şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora.
Totodată, în cazul avizării tăierilor de arbori de pe domeniul public, noul regulament prevede obligaţia de a planta în locul arborelui tăiat alţi 5 arbori (momentan sunt prevăzuţi 2 arbori),  care vor trebui să îndeplinească următoarele caracteristici: circumferinţa de minim 12 cm, înălţimea de minim 4 m, să fie prevăzuţi cu balot de pământ, tulpina arborilor să fie dreaptă şi nedeteriorată şi să nu prezinte ramuri rupte.
Propunerile de modificare ale Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi il gasiti pe site-ul Primarie Oradea. Propuneri şi sugestii pot fi făcute până la data dezbaterii pe adresa de email: mircea.stejarean@oradea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu