„Viitorul trebuie planificat!”

Gradinile verticale din Singapore se deschid publicului (VIDEO)

Una dintre cele mai asteptate creatii moderne verzi ale lumii o reprezinta gradinile verticale din Singapore. Pe 29 iunie, aceste gradini se vor deschide pentru publicul larg, oferind o imaginea unica intre tehnologie si natura.
Grădinile verticale sunt o metodă eficientă de a „înverzi” oraşele, în special pe cele aglomerate şi ticsite cu clădiri. Construirea complexului din Singapore a costat aproximativ 500 de milioane de lire sterline, iar elementele distincte ale acestuia sunt 18 „super-copaci” – de fapt, spaţii în forma unor copaci uriaşi, alimentaţi cu energie solară, în interiorul cărora se dezvoltă alte plante. Grădinile sunt ridicate pe un teren aflat pe malul unui golf, pe 101 hectare redate, astfel, folosirii publice. În interiorul celor 18 „super-copaci” cresc 226.000 de plante, cuprinzând peste 200 de specii. Cei 18 au şi alte utilizări: generare de energie solară, colectare a apei de ploaie, acţiune de ventilare pentru clădirile aflate sub ei etc.


Complexul a fost conceput de firma britanică Grant Associates, iar proiectul este cel mai mare de acest fel pentru Singapore (cel puţin, de până acum). Structurile impresionante botezate cu numele de „super-copaci” au fost denumite „motoare ale mediului”, datorită funcţiilor pe care le îndeplinesc, prin care menţin întreg complexul în echilibru ecologic. În vârful unuia dintre copaci se află şi un bistro, iar alte structuri includ alei aeriene de promenadă, care vor oferi vizitatorilor imagini unice. Printre elementele aflate sub copaci, la sol, se numără şi patru grădini al căror scop este de a explora şi prezenta lumea atât de bogată a plantelor, simbolistica lor culturală, semnificaţiile religioase, culinare, comerciale sau uzul medicinal. Creatorii complexului speră ca acesta să devină o destinaţie eco-turistică importantă, care să demonstreze „pe viu” că dezvoltarea durabilă este posibilă.

Sursa: totb.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu