„Viitorul trebuie planificat!”

Primul centru de ecoturism se deschide în Delta Dunării

Primul centru de ecoturism din țara noastră se deschide în aceste zile la Crișan, în Delta Dunării, unde Asociația de Ecoturism din România împreună cu Asociația „Ivan Patzaichin-Mila 23” au instalat deja construcția care va găzdui Centrul de Ecoturism Rowmania.

Aici, turiștii vor beneficia, pe lângă cazare, masă și trasee în Delta Dunării, de servicii de informare, ghidare, interpretare sau transport cu bărci de lemn. Centrul este primul dintr-o rețea de 10 astfel de centre în Delta Dunării, prin care inițiatorii își propun să implementeze un model integrat de turism în care sunt luate în calcul resursele locale, cunoașterea mediului, biodiversitatea, gastronomia.


“Vrem să oferim un alt model de dezvoltare economică în Delta Dunării, un model incluziv, revoluționar, pe termen lung. E vorba de pionierat, acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu, ‚Descoperă Eco-Romania’, care cuprinde dezvoltarea de destinații eco și în alte locuri din țară, precum în Călimani și Retezat”, spune Tiberiu Cazacioc, unul dintre inițiatori.
Centrul de Ecoturim Rowmania de la Crișan va funcționa într-o construcție de lemn care a fost deja transporată pe Dunăre, de la Tulcea la Crișan, și a fost amplasată pe un canal secundar din spatele localității, de unde se poate ajunge la un lac. Aici vor fi primiți toți turiștii interesați de turism durabil în Delta Dunării.

Mai multe detalii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu